0
Összesen:
0 Ft
0 Ft

Magyarország dicsősége - szállítási sérült

-30%
Raktárkészlet: VAN
Magyarország dicsősége - szállítási sérült
Magyarország dicsősége - szállítási sérült
Magyarország dicsősége - szállítási sérült
Magyarország dicsősége - szállítási sérült
Magyarország dicsősége - szállítási sérült
Magyarország dicsősége - szállítási sérült

Magyarország dicsősége

Rövid leírás:

Magyarország nem volt, hanem lesz" - jelentette ki a Kossuth Lajos által a „legnagyobb magyarnak" nevezett Széchenyi István a reformkor elején.

A korszak egyik legnagyobb személyisége azonban ebben tévedett, hiszen Magyarország és a magyarság dicső múltjának fejezeteit aranybetűkkel kellene róniuk nemcsak az itthoni, hanem a külföldi krónikásoknak és történetíróknak is a világtörténelem lapjaira.

Persze tudjuk jól, hogy Széchenyi a modern, polgári Magyarország megteremtésére gondolt, s ilyen szempontból igaza volt.

Ám a múlt ismerete és megértése nélkül vajmi keveset érthetünk meg a jelenből, s a jövőre vonatkoztatott elképzelések és tervek legtöbbször eleve kudarcra vannak ítélve.

Magyarország és a magyarság története, sokszínű -Európában egyedülálló - kultúrája bennünk él, mindennapjaink része, ám ennek sokszor nem vagyunk tudatában.

Jelen könyvünk abban szeretne segíteni, hogy a tisztelt olvasó szembesüljön ezzel, és újra rácsodálkozzon a magyar történelem számtalan, büszkeségre okot adó fejezetére.

Könyvünk első három fejezete a magyarság történetének korai szakaszait (szkíták, hunok, avarok) mutatja be, mivel a régi - és részben a mostani - magyar történeti tudat részét képező szkíta-hunavar-magyar rokonság vagy azonosság nem „délibábos ábrándozás", hanem maga a valóság.

Az általunk ismert történelemben számtalan birodalom született, virágzott és pusztult el; többtucatnyi civilizáció adta meg magát a könyörtelen Időnek vagy kényszerült önmagán szellemi-lelki erőszakot elkövetni a túlélés illúziójáért.

Ám a magyarság még ma is lényegében változatlan identitással létezik Európa közepén, noha szkíta őseink révén legalább háromezer éve folyamatosan jelen vagyunk Eurázsia történetében, nemegyszer érdemben alakítva annak menetét.

E háromezer év alatt a magyarság kapott jót és rosszat a sorstól, ám mindig volt egy vezető - legyen az törzsfő, hadvezér, fejedelem, király vagy államférfi -, akinek irányításával szabadságszerető népünk kedvezőbb irányba tudta forgatni a magyar történelem kerekét.

Nekünk nem kellett könnyen cáfolható történelmi mítoszokat kreálni történelmi identitásunk megteremtéséhez, mint számos szomszédunknak.

Az olyan sokszor cserbenhagyott népünk - évszázadokon át a „kereszténység védőbástyája" - mindig talpra állt, s jogosan büszke a történelmére, amelyet sok nép szívesen a magáénak tudna.

2 999 Ft 

Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

2 099 Ft
Kezdete: 2024.02.08   Vége: 2024.02.29
A vásárlás után járó pontok: 200 Ft
Akcióból hátralévő idő:
Kedvencekhez
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

Szerző: Szendrei László

Kiadó: ReGift Ltd.

Oldalszám: 109 oldal

Méret: 290x240mm

Adatok
ISBN
9786155104145
Négybetűs kód
BOKJ
Raktárkészlet
VAN
Cikkszám
K01411280007
Vélemények
borgun_hu