0
Összesen:
0 Ft
0 Ft

Kölcsönkért kovász

Raktárkészlet: VAN
Kölcsönkért kovász

Kölcsönkért kovász

Rövid leírás:

Jóval több ez a könyv receptgyűjteménynél vagy visszaemlékezésnél. Szeretettel teli, apró finomságokkal átszőtt beavatás egy sokunk által visszavágyott régi világba, amely Tímea portáján még fellelhető, talán azért is, mert ő azon kevesek egyike, aki még otthonról kapta a kovászt.
A felnőtt fejjel kapott barátság nagy adomány, ezt a barátságot megköszönve ajánlom ezt a könyvet minden kedves olvasónak.
Légli Attila


Amikor Erdélyben járok, az első utam szinte mindig hozzá visz: Gáli Timihez, Csíkmadarasra. Alig várom, hogy felbukkanjon a szemem előtt a kis sziget az Oltón, és rajta a mesebeli malom épülete. A látvány lenyűgöző. De az én fejemben már ízek, illatok kavarognak, és türelmetlenül nyitok be Timi konyhájának ajtaján. Ott aztán olyasmit látok, tapasztalok, amit sehol máshol Abban a malomban az Idő új ruhát ölt. Nem áll meg, nem csak felidézi a régmúltat, nem csupán kimerevíti annak egy gyönyörű pillanatát - itt továbbél minden. Itt egyszerre vagyok múltban és jelenben, a korok tökéletes mindennapi harmóniában tárulnak fel előttem az edényeken, recepteken, ízeken, hagyományokon keresztül. Az emlékeknek itt nem volt idejük emlékekké válni, hiszen folyamatos a létezésük. Élnek boldogan, Timi oltalmazó gondoskodása jóvoltából. Amikor asztalhoz ülünk, új jelentést nyer az „örök" szó.
Nagyon sok időt töltöttem együtt Timivel, és soha senkitől nem tanultam annyit, mint tőle. Ma már könnyen felismerem a lelkem újra és újra felbukkanó jelzését, amikor azt súgja: rég voltál már Csíkmadarason, jobb, ha indulsz.


Borbás Marcsi 

8 900 Ft
Kedvencekhez
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

Kiadó: Zsigmon Malom Fogadó

Kiadás éve: 2016

Borító: Kemény

Oldalszám: 236 oldal

Métret: 250x230 mm

Adatok
ISBN
989730228106
Raktárkészlet
VAN
Cikkszám
BWLP
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
borgun_hu