0
Összesen:
0 Ft
0 Ft

A fegyelem a sors - Az önuralom ereje

Raktárkészlet: VAN
A fegyelem a sors - Az önuralom ereje

Rövid leírás:

Az akadály maga az út és Az ego az ellenség című NYT #1 bestsellerek szerzőjétől

New York Times, Wall Street Journal és USA Today Bestseller

"Meggyőzően szemlélteti, milyen erények és értékek mentén kell élnie a vezetőknek a mai világban." - James Stavridis nyugalmazott tengernagy, volt NATO-főparancsnok

Ahhoz, hogy bármi fölött uralkodhasson az ember, először önmagán kell uralkodnia - úrrá kell lennie az érzelmein, uralnia kell a gondolatait, a tetteit. Eisenhower híres mondása: a szabadság valójában lehetőség arra, hogy önfegyelmet gyakoroljunk. Cicero azt mondta, a mértékletesség erénye adja az utolsó simítást az ember életéhez. Határok és önkorlátozás nélkül nemcsak hogy nem fogja tudni kibontakoztatni az ember a benne rejlő teljes potenciált, hanem azt is kockára teszi, amit addig elért.

A fegyelem a sorsban Holiday példás önfegyelemről tanúságot tevő történelmi személyiségekre hivatkozik, így például Lou Gehrigre, II. Erzsébet királynőre, Floyd Pattersonra, a bokszolóra, Marcus Aureliusra, Toni Morrison írónőre, miközben intő példaként említi Napóleont és F. Scott Fitzgeraldot. Egyik oldalon az önfegyelem és a kiegyensúlyozottság jelenik meg, a másik oldalon pedig az extravagáns viselkedés és a hedonizmus veszélye.

A sztoikus gondolkodás középpontjában négy erény áll: bátorság, mértékletesség, igazságosság és bölcsesség. Mindennek az alapja a fegyelem - enélkül semmi sem sikerülhet. A mai, kísértésekkel és túlzásokkal teli világban ez az ősi gondolat alapvetőbb jelentőségre tett szert, mint valaha. A fegyelem a sors az önuralom útjára vezeti az olvasót, és a többi erény ennek révén bontakoztatható ki.

5 490 Ft
A vásárlás után járó pontok: 275 Ft
Kedvencekhez
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
A fegyelem a sors - Az önuralom ereje
Részletek

Kiadó: 21. század Kiadó

Kiadás éve: 2023

Méret: 135 x 187 mm

Oldalszám: 336 oldal

Kötés: kemény

Adatok
ISBN
9789635684090
Raktárkészlet
VAN
Cikkszám
K02401230001
Vélemények
A fegyelem a sors - Az önuralom ereje
ISBN
9789635684090
Raktárkészlet
VAN
Cikkszám
K02401230001
Termék státusza
ÚJ    
borgun_hu