0
Összesen:
0 Ft
0 Ft
Blog

Mikor a gyümölcs megérik: félelem az anyaságtól

2022.04.12 09:48
Markót-Zsarnai Zsófi
Markót-Zsarnai Zsófi
Újszülött kisbaba édesanyja vállán

Kislány koromban mindig azt hittem, ha elérem a bűvös tizenhármat, már mindent tudni fogok az életről: festhetem a körmöm, tehetek fel szájfényt, s még melltartót is hordhatok. Tizenhárom évesen a tizennyolcra esküdtem meg: leérettségizek, pályát választok, igazi felnőtt leszek. A tizennyolcat a huszonöt követte, majd amikor ezt az életkort is elértem, még mindig homályosan láttam a világot hatalmas, rózsaszín álomfelhőim mögül.

Huszonhat évesen, miután két csík jelent meg a terhességi tesztemen kérdés sem volt, hogy a kezdeti öröm után totál pánikba esek, és fölteszem magamnak a kérdést: hogyan válok majd igazi anyává, ha fogalmam sincs, mit kell csinálnom? Fokoznám: hogy lesz belőlem jó édesanya? 

A Femina szerint a jóanyaság-para egyfajta természetes aggodalom, mely rengeteg fiatal kismamában megfogalmazódik. Félni valamitől pedig egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne lennénk képesek rá.

 

újszülött kislány édesanyja karjaiban

 

Íme pár tipp tőlem Neked arra, hogyan küzdd le friss kismamaként kezdeti félelmeidet:

1. Beszéld ki magadból!
Erre tökéletes lehet egy hozzád közelálló családtag vagy barátnő, aki már édesanya. Hidd el, ők már mind átestek ezen!

 

2. Agykontroll
Mantrázd be magadnak, hogy minden rendben lesz! Az anyaság alapvetően egy nehéz feladat, amit hidd el, LEHETETLEN simán végigvinni. A legtöbb akadályt viszont a pozitív hozzáállás könnyen segít átvészelni.

 

3. A tökéletlen az új tökéletes
Ugyan közhely, de mind emberek vagyunk. Ne ostorozd magad, ha úgy érzed hibáztál; tanulj belőle, s hidd el, legközelebb már sokkal jobban fogod csinálni! Egy egészséges közegben, szeretetben nevelkedő gyermeknek a saját édesanyja a legtökéletesebb, minden hibájával együtt.

 

4. Kerülj közel a kisbabádhoz!
Engedj utat az érzelmeidnek, és nyugodtan kezdj el kötődni a növekvő élethez a szíved alatt. Olvass neki mesét, hallgassatok zenét, meditálj!
(Jó hír: mesekönyveinket a HUSVET27 kuponkóddal most 27% kedvezménnyel megveheted.)


 

5. Vezess kismama naplót!
Tanulságos lehet, ha leírod a tapasztalataidat egy kismama-vagy babanaplóba. Ez később segít majd felidézni az emlékeidet, tapasztalataidat és remek elfoglaltság lesz olvasni, ha csöppséged megnő.



Reméljük, tetszett ez a cikk! Kövess minket facebookon és instagramon hasonló tartalmakért!

borgun_hu