0
Összesen:
0 Ft
0 Ft

Dorian

Raktárkészlet: VAN
Dorian

Rövid leírás:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A titkos fülkék falán vágott lepippantónyílás kinyiffantónyílássá változott.

Londonban vagyunk, a szexuális forradalom utáni, de még az AIDS-járvány előtti lázas, féktelen világban, egy új homoszexuális szubkultúra születésének idején. Henry Wotton, a kábítószerfüggő arisztokrata és barátja, Baz Hallward konceptualista művész 1981-ben ismerkedik meg Dorian Grayjel, egy tökéletes testű, még romlatlan fiatalemberrel. És mindketten rögtön beleszeretnek.

Baz videoinstallációban örökíti meg Dorian szépségét, s hogy mi történik aztán Doriannel és a videokazettákba zárt képmásával, azt könnyű kitalálni A Dorian ugyanis pontosan követi Oscar Wilde klasszikus regényének cselekményét; ám miközben Will Self valósággal versenyre kel nagy elődjével, s az angol nyelv egyik mai nagymestereként létrehozza ezt a bravúros szövegmást vagy imitációt, mégis mindegyre meghökkenti az olvasót: az ő Dorianjének története mocskos, kegyetlen, visszataszító, vértől és egyéb nedvektől lucskos, rothadó testektől bűzlő és mégis lenyűgözően vonzó és művészi.

Will Self Oscar Wilde-imitációja egyes kritikusok szerint blaszfémia, egy finom klasszikus regény meggyalázása, mások szerint az angol irodalom egyik legnagyobb mai zsenijének maradandó alkotása.

Will Self 1961-ben született; újságíróként és stand-up komikusként kezdte pályáját; s 1991-es szépírói debütálása óta számos regényt és elbeszéléskötetet jelentetett meg. Jó ideig maga is drogozott, s így áradó nyelvi fantáziáról tanúskodó, bravúros, merész, meghökkentő és felkavaró írásainak gyakori témája a drogos szubkultúra, de írt már a messzi jövőben vagy épp a holtak világában játszódó regényt is

799 Ft
A vásárlás után járó pontok: 40 Ft
Kedvencekhez
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Dorian
Részletek
Kiadó: EURÓPA KÖNYVKIADÓ KFT.
Méret: 105x185
Oldalszám: 456 oldal
Kötés: Puha
Adatok
ISBN
9789630791694
Négybetűs kód
BSPH
Kategória
Szórakoztató irodalom
Raktárkészlet
VAN
Cikkszám
K01709280031
Vélemények
Dorian
ISBN
9789630791694
Raktárkészlet
VAN
Cikkszám
BSPH
borgun_hu